ÇORUM (AA) - Çorum'da PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin üniversite öğrencisi olduğu, örgütün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) eleman kazandırmaya çalıştıkları iddia edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca bir süre önce bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) Çorum'daki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki 6 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda Hitit Üniversitesinin bazı fakültelerinde öğrenim gören kız öğrenci Ç.A. (23) ile A.İ. (26), F.D. (24), M.A. (32), S.Ş. (22) ve S.M. (25) gözaltına alındı.

"Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne eleman ve finans temin etmek ve devleti ve devlet kurumlarını aşağılamak" suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin üzerleri ile adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen ve hakkında toplatma kararı bulunan kitap, dergi ve afiş gibi yayınlar ile örgütsel dokümana el konuldu.

Şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları, örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, şüphelilerden A.İ'nin de "dayı" kod adını kullandığı öğrenildi.

- Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir bölücü terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne eleman ve finans temin etmek ve devleti ve devlet kurumlarını aşağılamak" suçlarından il merkezinde 6 şüphelinin gözaltına alındığını ifade eden Yurdagül, adreslerde yapılan aramada el konulan ve hakkında toplatma kararı bulunan yayınlar, örgütsel doküman ve dijital materyallerin incelendiğini kaydetti.