GİRESUN (AA) - Giresun'un Doğankent ilçesinde Yaşmaklı Baraj sahasında meydana gelen patlamada bir özel güvenlik görevlisi yaralandı.

Doğankent ilçesinin Yaşmaklı Barajı sahasında patlama meydana geldi. Patlamada, baraj sahasındaki bir arızaya müdahale eden işçilerin güvenliğini sağlamakla görevli Abdurrahman Bekir Efendioğlu yaralandı.

Efendioğlu, ambulansla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, hastaneye gelerek Efendioğlu'nun sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın Efendioğlu'nun mayın olarak düşündükleri bir patlayıcıya kazaen basması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Söz konusu bölgede 2 Mayıs'taki terör olayında bir teknik personelin hayatını kaybettiğini, bugün saat 13.55'te de Efendioğlu'nun aynı bölgede patlayıcıya basarak yaralandığını ifade eden Karahan, "Efendioğlu gerçekten büyük bir tehlike attı. 'Geçmiş olsun' diyoruz. Şimdi iyi. Ameliyatı bitmek üzere." ifadelerini kullandı.

Karahan, il genelinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların devam ettiğini belirterek, olası eylemlere karşı tedbirlerin alındığını anlattı.

Teröristlerin mayınlı tuzaklamalarının tespitinin bölgenin arazi yapısı sebebiyle zor olmasına rağmen güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmalarına devam ettiğini belirten Karahan, "Teröristlerin bölgedeki yapılanma ve eylem arayışına karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak çevre ve arazi şartları, özellikle de bitki örtüsü bizim için büyük dezavantaj. Ancak ona rağmen teknik imkanlarımızı, devletimizin tüm teknik imkanlarını seferber ederek, hem insan unsurunu arazide polis ve jandarma anlamında kullanarak bu belayı def etmek için bütün gücümüzle gece gündüz gayret ediyoruz. İnşallah yakında bunların etkisiz hale getirildiği haberini vereceğiz." dedi.

Teröre karşı Giresun halkından ciddi destek aldıklarını vurgulayan Karahan, "Kamuoyunun terörle mücadelede devlet güçlerine destek olması, bilgi paylaşımı ve haber vermesi çok önemli. Bu konuda şehrimizde sıkıntımız yok. Vatandaşımız görürse duyarsa bizi zaten bilgilendiriyor ama bunun daha seri daha pratik yolla yapılmasını bekliyoruz. Yalnız teröristler bu konuda vatandaşlarını duyarlılığını bildikleri için bu konuda azami dikkat gösteriyorlar." diye konuştu.

Doğankent ilçesi Yaşmaklı Barajı'na 2 Mayıs tarihinde, arıza sebebiyle giden teknik ekibin, bomba olduğunu düşündüğü bir malzeme görmesi üzerine, geri dönüşleri sırasında üzerilerine teröristler ateş açılmış ve görevli Adil Bülbül yaralanmıştı.

Bülbül, bir süre sonra Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.