SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçesinde, vatandaşlarına sahte belge düzenleyerek geçici oturma belgesi verdiği iddiasıyla gözaltına alınan Irak uyruklu 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 19 Mayıs ve Hürriyet mahallelerinde sahte belge düzenleyerek Irak uyruklu kişilere geçici oturma belgesi verildiği ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

Ekipler, 19 Mayıs Mahallesi'nde Irak uyruklu kişilere ait iş yerlerinde arama yaptı. Aramalarda bilgisayar ile bazı belgelere el konulurken, Irak uyruklu B.N.H.İ. (34), W.H.A. (41), M.L. (25), M.I.M.S. (23), .A. (41), A.F.H.A. (29), O.F.H.A. (23) ve A.S.K.A'yı (16) gözaltına alındı.

Polis ekipleri daha sonra benzer olayları yaptıkları öne sürülen ve Irak uyruklu olan A.S.M.M. (28), . (29) ve A.N.H.E'yi (28) de Hürriyet Mahallesi'ndeki bir iş yerinde yakaladı.

Şüphelilerin sahte belgeleri başka illerden temin ettikleri, haklarında "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkarılan diğer zanlılardan B.N.H.İ, A.F.H.A, . ve A.N.H.E. tutuklanırken, M.L. ve A.S.K.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.