ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında eski Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Nuri Özgen'in de bulunduğu 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler, güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden eski ERDEMİR Genel Müdürü ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen tutuklanırken, diğer zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan diğer 4 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

KOM ekiplerince, 2 Aralık'ta Zonguldak merkezli Ankara, Karabük ve Sakarya'da, FETÖ/PDY yönelik operasyonda aralarında Alaplı Nüfus Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra ERDEMİR'de formen, mühendis, güvenlik görevlisi ve işçiler ile eski ERDEMİR Genel Müdürü ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklanmış, 4'ü adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.