ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, sabah saatlerinde bir kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler, kent merkezinde 2 kişiyi daha yakaladı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 18'e çıktı.

Soruşturmanın çok yönlü sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

- "İşçilerin mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz"

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki maden şirketine 21 Mayıs'ta atanan kayyumlar, yaptıkları açıklamada, atandıkları şirketle ilgili soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünden bilgi aldıklarını söyledi.

Kayyumlar, "Son atandığımız maden şirketinin sahasında 5 bin ton civarında kömür tespiti yaptık. Bu kömürün satılarak nakit paraya çevrilmesi ve maaşını alamayan işçilerin alacaklarının dağıtılması noktasında dikkatli bir şekilde çalışma başlatıyoruz. En yakın zamanda süreci tamamlayarak işçilere ödeme yapmak konusunda mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Operasyon kapsamında kent merkezi, Kozlu, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde örgüte finansal destek sağlandığı iddiasıyla 18 şirkete kayyum atanmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince önceki gün belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14, dün de bir kişi gözaltına alınmış, bir maden şirketine de kayyum atanmıştı.

Zanlıların, "himmet, burs, kurban ve bağış" adı altında topladıkları paranın önemli bir kısmını yurt dışına aktardıkları, geri kalanını yurt içinde dağıttıkları iddia edilmişti.