Solar lambalar gündüz güneş ışığını bağlı bulunduğu panelde depolayarak elektrik enerjisine dönüştürür. Elektriğe dönüşen bu enerji ise geceleyin lambalarda aydınlık vermek için kullanılır. Panellerdeki sensörler sayesinde hava karardığında otomatik olarak aydınlatma sağlayan solar lambalar hava aydınlanınca da tekrar güneş ışığını depolamaya devam eder. Güneş enerjili solar lamba, konumlandırıldıkları yere göre ya direkt olarak güneş ışığını alırlar ya da dolaylı olarak güneş ışığını depolayabilirler.

Her İhtiyaca Cevap Verecek Lambalar

Gündüz güneş varken bataryalarda depolanan güneş ışınları solar lambalar sayesinde geceleri ise aydınlatma olarak ortaya çıkar. Solar lambalar kullanıldıkları her alanda hem dekoratif özellikler hem de ekonomik kullanımı sayesinde kullanıcılar tarafından oldukça tercih ediliyor. Güneş enerjisi sayesinde elektrik enerjisinden tasarruf etmeyi sağlayan ve daha ekonomik çözümler sunan solar lambalar ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarından birini kullandığı için doğa dostu ürünler olarak anılıyorlar.

Sadece iç mekanlarda değil dış mekanlarda da oldukça parlak bir şekilde aydınlatma sağlayabilen solar lambalar farklı dekoratif çeşitleriyle de kullanılabiliyor. Kullanılan mekanlarda elektrik enerjisinin doğurduğu tehlikeler ve sıkıntılar solar lambalar sayesinde en aza indiriliyor. Ayrıca güneş gören her alanda kullanılabilir olması bakımından da oldukça pratik ve kullanışlı lambalar olarak öne çıkıyorlar.

Her Yönden Avantajlı Lambalar

Özellikle yaz aylarında sıklıkla kullanılan hobi bahçesi, balkon, park vb. aydınlatmalar için en çok tercih edilen aydınlatma sistemi solar lambalar oluyor. Ayrıca elektriğin olmadığı alanlarda geceyi aydınlatmak ve daha güvenli kılmak adına solar lambalar kullanılabiliyor. Solar lamba kullanmanın avantajları arasında öncelikle elektrik enerjisinin getirdiği ekonomik yükten kurtulmak bulunuyor. Elektrik enerjisine göre daha ulaşılabilir ve ekonomik olan güneş enerjisi sistemleri sayesinde aydınlatma sağlanmış oluyor.

Solar lambaların diğer avantajlarından bir tanesi ise sağladığı tasarrufun yanında hem çevreci bir lamba olması hem de kullanılacak mekâna uygun dekoratif özellikler taşıması. Bu sayede mekânın görselliğine zenginlik katıyorlar. Ayrıca hemen her mekân için uygun dekoratif solar lambalar bulmak mümkün.

Solar lambaların en önemli avantajlarından biri de oldukça ekonomik olması. Sanıldığı gibi yeni kullanılmaya başlaması ve henüz çok yaygınlaşmaması sebebiyle fiyat bakımından kullanıcısını yormuyor. Bu sayede hem bütçe dostu hem de doğa dostu bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Nasıl Kullanılmalı?

Solar lambalardan en iyi verimi alabilmek için lambaların konumlandırılmasına dikkat edilmelidir. Kullanıldığı mekânda güneşi doğrudan gören bir yere konumlandırılması gereken lambalardan bu sayede tam verim alınabilir. Ayrıca lamba ve panelin üzerinde zamanla biriken toz, kir vb. maddeler ara ara temizlenmeli ve güneş ışığını engelleyecek şekilde birikmeye engel olunmalıdır. En küçük bir toz birikimi bile lambanın verimini düşürebileceğinden zamanında bakım ve temizliklerin yapılması gerekir. Ayrıca güneş ışınlarının depolandığı pillerin zaman zaman kontrolü yapılarak daha verimli çalışmasına yardımcı olunmalıdır.

Güneş Enerjili Lamba Fiyatları

Güneş enerjili solar lamba fiyatları çeşit ve modellerine göre, lambanın watt gücü gibi özellikler fiyatlarda değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama 40wattlık bir lamba 300 tl civarındadır.

Solar Lamba Çeşitleri

40watt, 50watt, 60watt, 100watt, 150watt şeklinde çeşitleri bulunmaktadır. Bunun yanında uzaktan kontrol sistemli solar aydınlatma, sensörlü olarak otomatik açılır kapanır gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Online satın almak için: https://www.genbayapimarket.com/gunes-enerjili-solar-lambalar