Yaz gelmeden, geçtiğimiz seneden kalan güneş lekelerimizden kurtulmak ve cilt tonumuzu eşitleyerek berrak ve pürüzsüz bir görüntüye kavuşmak için uygulayabileceğimiz yöntemleri sizler için derledik;

Güneş Lekesi Tedavisinde Kullanılabilecek En Etkili Yöntemler

  • Leke kremleri ile Güneş Lekesi Tedavisi: Sanıyoruz ki güneş lekelerinin giderilmesinde hem en pratik hem de en ekonomik tedavi yöntemi, çoğu kez reçetesiz dahi temin edebileceğimiz, cilt lekeleri için krem uygulaması. Madecassol’den tutun, Expigment’e, Contactubex’den tutun, Noskar Jel’e hem sivilce izlerinin giderilmesine hem de ciltte güneşten kaynaklanan koyu kahverengi lekelerin, çillerin giderilmesine katkısı olan bu kremleri kullanırken dikkatli olmak gerektiğini de hatırlattıktan sonra, istikrarlı ve disiplinli uygulama sonucunda, sonuçların son derece yüz güldürücü olabileceğini de eklemek istiyoruz.

  • Karbon Peeling ile Tüm Lekelerden Kurtulun: Karbon peeling işlemi adından da anlaşılabileceği üzere, cildin üstüne ince bir tabaka halinde karbon uygulanarak, daha sonra emilen karbona lazer atışı yaparak ciltteki kolajen sentezini tetikleyerek, cildin soyulmadan hücrelerin onarılmasını ve yenilenen deri sayesinde güneş lekeleri dahil istenmeyen her türlü yüzeysel iz ve lekenin giderilmesi amacıyla kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir.

  • PRP ile Hücre Yenilenmesine Yardımcı Olun: PRP tedavisi ise, kişinin kendi hücrelerinden elde edilen kök hücrenin enjeksiyonlar aracılığıyla, ciltte tahripat oluşmuş olan bölgeye zerk edilmesi şeklinde gerçekleştirilen, derin ve çukurlaşmış akne izlerinde bile son derece başarılı sonuçlara yol açarken, güneş lekesi tedavisindeki etkisi tartışılamaz, tavsiye edilen bir yöntemdir.

  • Mezoterapi ile Leke Tedavisi Mümkün: Leke mezoterapisi adıyla da alınan tedavi yöntemi; vitamin C, multivitamin kokteylleri, traneksamik asit, glutatyon ve doku yapılandırıcı ajanların ciltteki güneş lekeleri bulunan bölgeye ince ve küçük iğne uçları aracılığıyla doğrudan enjekte edilerek lekelerin giderilmesini hedefleyen etkili bir yöntemdir.

  • Fraksiyonel Lazer Uygulaması Leke Tedavisinde Devrin Niteliğinde: Biraz ağrılı bir yöntem olsa da, CO2 lazer ışınları ile cildin üst tabakasının buharlaştırılma yöntemiyle soyularak, cildin yenilenmesini sağlayan uygulama, güneş lekeleri tedavisinde kesin sonuç veren yöntemlerden.

  • Dermapen: Milimetrik iğneler aracılığıyla ciltte kontrollü yara oluşturarak, cildin kendini yenileme mekanizması ve iyileşme süreci tetiklenen yöntem, neredeyse acısız bir şekilde ve doğal bir yöntem sayılabilecek bir çalışma mekanizması ile cildinizdeki güneş lekeleri ve çillere iyi geliyor.

  • Kimyasal Peeling Uygulaması: Kimyasal madde olarak bildiğimiz asitin cildimize ehil eller tarafından, yakmayacak kadar uygun dozajlarda uygulanarak, ciltteki lekeli derinin soyulmasını ve yerine yeni sağlıklı, beyaz ve berrak deri dokusunun gelmesini amaçlayan uygulamaya verilen isimdir ve orta ve hafif düzeydeki güneş lekelerinin tümüyle tedavi edilmesini sağlayabilir.

  • Ev Yapımı Maskeler ile Non-Invazif Uygulamalar: Cildinizdeki güneş lekeleri, sizi bir güzellik merkezine götürtecek kadar ileri derecede değilse, cildinize kimyasal içerikli leke gidericiler sürmek istemiyorsanız, tüm bu agresif yöntemlerden önce, doğal yüz maskesi uygulayarak güneşten kaynaklı cilt lekelerinden bir nebze olsun kurtulabilir, bu cilde son derece faydalı ev yapımı kürler sayesinde, sadece pürüzsüz bir cilde sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda yumuşak, parlak ve nem dengesi yerinde bir tene de kavuşabilirsiniz.

Güneş Lekesi Tedavisinin Kalıcı Olması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildinize hangi yöntemi uygulamayı seçerseniz seçin, uygulamanın disiplinli ve istikrarlı bir şekilde yapılması, doğru dozajda ve ehil eller tarafından gerçekleştirilmesi, tedavisinin başarısının birinci kuralı.

Güneş lekelerinin ve çillerinin, özellikle de cildi hiperpigmentasyona yatkın kişilerde giderilse dahi, tedaviyi sonlandırdıktan sonra geri gelmeye son derece meyilli lekeler olduğunu da bilmelisiniz. Güneş lekesine yatkın kişilerin, özellikle yaz aylarında ve öğle saatlerinde güneşin altına çıkmadan önce yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi sürmeleri, şapka ya da şal ve dahi şemsiye gibi güneşin zararlı UV ışınlarından kendilerini koruyacak önlemler almaları, güneş lekesi tedavisinin başarısını ciddi oranda etkileyecek faktörlerden.

Ayrıca E vitami ve A vitamininin, cildin rengini veren ve lekelenmelere yol açan hormonuna doğrudan etkisi olduğunu bilerek, dengeli bir biçimde her iki vitaminden de tüketmeye çalışmanız, güneş lekesi tedavinizin daha başarılı sonuçlanmasına mutlaka ki katkıda bulunacaktır.