Ancak bıyık bölgesindeki kılların az olması ya da istenen görünümü oluşturmamasından dolayı erkekler bıyık gürleştirme için çare arar.

Erkekteki bıyık her zaman gür değildir 20'li yaşlarda daha sık yaşanan bu sorunun nedenleri arasında;

  • Genetik faktörler
  • Ciddi hastalıklar
  • Aşırı stres
  • Yetersiz beslenme
  • Köselik yer almaktadır.

Seyreklik Sorunu

Gürlük probleminin en önemli nedeni genetik faktörlerdir, erkeklerde erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron çok düşük düzeyde olmasından dolayı sakal ve bıyık oluşumunda seyreklik sorunu yaşanır.

Bıyıklarda gürleşme sorunun diğer önemli nedenlerinden birisi de yaşanan ciddi hastalıklardır. Hastalıklar ve tedavi sürecinin vücuttaki özellikle saç, sakal ve bıyık olmak üzere kıl yapısında ciddi zararlara neden olur.

Yaşanan stres ise bıyıklardaki seyreklik ve azalma etkenlerinden biridir. Aşırı stres vücudun tamamını etkilediği gibi kıl köklerini de etkiler bu yüzden dudak bölgesindeki kıllar da azalma yaşanır, yaşanan bu azalma kıl foliküllerinin geri dönüşünü etkiler.

Yeterli Vitamin Ve Mineral

Yetersiz beslenme sorunu vücudun birçok bölgesinde problemler yaşanması için bir işarettir. Karbonhidrat ağırlıklı beslenme özellikle en son düşünülmesi gereken ve son derece yanlış bir beslenme çeşididir.

Çünkü saç, sakal ve bıyık gibi kıllı bölgelerde protein bulunur bu yüzden protein ağırlıklı beslenmek gerekir. Vücudun yeteri kadar mineral ve vitamin alması önemlidir yetersiz beslenmeden kaynaklı olarak vücuttaki sorunlar ancak bu şekilde azalır.

Köselik Problemi

Bıyık gürleşmesinde ki sorunlardan biri de doğuştan kaynaklanan köselik problemidir, tam köse olan erkeklerde saç, sakal ve bıyık ekimi yapılmaz aynı zamanda doğal yöntemler de işe yaramaz.

Az düzeyde köselik yaşayan erkeklerde bıyık ekiminin yapılması mümkündür, köselik tanısı konan erkeklerde doğal yöntemlerin işe yaramadığı bilinmelidir. Bıyık gürleştirme için doğal yöntemler kullanılması halinde birkaç gün içerisinde sonuca ulaşmak söz konusu değildir.

Hedeflenen sonuca ulaşabilmek için en az 3 hafta beklemek gerekir küçük kılların büyümesinde yöntemin etkisi ancak 2 ya da 3 hafta içerisinde ortaya çıkar.

Jilet Bıyıkları Gürleştirmez

Bıyık uzatma işlemi yaparken ya da tedavi uygularken uzadıkça düzeltilmesi halinde çok daha iyi sonuç elde etmek ve bıyıkların daha güzel ve gür olmasını sağlamak mümkündür.

Gür bıyık sahibi olabilmek için kökten kesilmesine gerek yoktur ayrıca jiletle bıyık kesildiğinde gürleşeceği inanışı son derece yanlıştır. Jilet ile kesilen bıyıklar daha sert ve daha koyu görünümlü çıkar ancak seyrekliği kaybolmaz bundan dolayı uygulanan yöntem gereksiz zaman kaybından başka hiçbir çözüm oluşturmaz.

Doğal yollarla bıyık gürleştirmek ve daha etkili yöntemler denemek isteyenler bu yazıyı da inceleyebilir:

https://sachakkinda.com/biyik-gurlestirme-yontemleri/

İşe Yarayan Düzenli Bakım

Bıyık gürleştirme için işe yarayan düzenli bakımdır bu yüzden bıyıklarda bakımın ihmal edilmemesi faydalıdır, düzenli ve dengeli beslenme ve bol su tüketimi doğal yönden kıl köklerini etkileyen durumdur.

Aynı zamanda protein ağırlıklı beslenme düzeni de bıyıkların gürleşmesi için yarar sağlar. Sağlıklı vücut yapısına sahip olmayan erkeklerin doğal yöntemleri ile istediği sonuca ulaşması son derece zordur.

Gür bıyık isteyenlerin masaj uygulamaları sayesinde bıyık bölgesinde kanlanmayı sağlayarak gürleşmeye olumlu etki sağladığını bilmesi önemlidir. Hafif ve narin yapılan masajlar kıl köklerini uyarır ve kanlanma artar bu yüzden bıyıklara masaj yapılmalıdır.

Dermarol Kullanımı

Vücutta D vitamini de oldukça büyük bir öneme sahiptir kişi günlük D vitamini ihtiyacını mutlaka karşılamalıdır. Aynı zamanda dermaroller kullanarak bıyık bölgesindeki kılların uyarılması, etkisi kanıtlanmış bir uygulamadır.

Bıyıklarda istenen görünümün elde edilebilmesi için kullanılan yöntemin düzenli olarak yapılması gerekir. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın istenen sonucun alınabilmesi için düzenli uygulama göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaynak: sachakkinda.com