ZONGULDAK (AA) –  İngiltere’de doktorların risk taşıdığı gerekçesiyle ameliyat etmediği gurbteçi Sevim Aydemir, Alapıl Devlet Hastanesinde başarılı bir operasyon geçirdi.

Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere'de rahatsızlanması üzerine gittiği hastanede rahim arkasında kist olduğu teşhisi konulduğunu söyledi. 

Ağrıların artması nedeniyle kendisine ilaç verildiğini anlatan Aydemir, "İngiltere'de doktorlar kiste ulaşamayacakları gerekçesiyle ameliyatımı yapmadı. Baktık ki çözüm bulamıyoruz, eşim İstanbul’daki arkadaşını aradı ve Alaplı’ya geldik. Ahmet Coşkan, hocamızın bize olan ilgisi, desteği ve verdiği moralle ameliyat oldum, sağlığıma kavuştum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Coşkan da çiftle Türkiye’ye gelmeden önce telefonla yaptığı görüşmede sorunu tespit ettiğini belirterek, “Bana orada yapılan müdahaleleri ve sonuçları söylediler. Gerçekten çok zor bir vakaydı. Biz tek tek önce bağırsakları ayırdık. Yapışıklıkları giderdik, apseyi boşaldık, tüpleri aldık.  2 saat 15 dakika süren ameliyat teknik olarak zor ve riskliydi. Başarıyla operasyonu tamamladık" ifadesini kullandı.