AMASYA (AA) - Amasya'da yaşayan 65 yaşındaki arzuhalci Sadettin Bilgiç, 20 yıldır iş yerinin önündeki güvercinlere yem veriyor.

Özellikle kış aylarında beslenmekte zorlanan yüzlerce güvercine dükkanının önünde her gün sabah, öğle ve akşam yem veren Bilgiç, kentte "Güvercinlerin Arzuhalci Dedesi" adıyla tanınıyor.

Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvercinleri ve kuşları gönüllü olarak beslediğini, bunun kendisine huzur verdiğini söyledi.

Güvercinleri beslemeye 20 yıl önce bir kış günü, yaklaşık 20 santimetre karın üzerinde donmak üzere bulduğu güvercinleri besleyerek başladığını anlatan Bilgiç, "Onları beslemek hiç zoruma gitmiyor, çok mutlu oluyorum. Çok değişik bir duygu bu. Bazen elime, üzerime konuyorlar. Bu duygu anlatılmaz." ifadelerini kullandı.

Güvercinlerin elinde yem kabını görünce kendisine doğru uçtuklarını, iş yerinin camına çarptıklarını belirten Bilgiç, onların kendisine, kendisinin de onlara alıştığına işaret etti.

Güvercinlerle artık arkadaş gibi olduğunu vurgulayan Bilgiç, güvercinleri beslemek için ayda 20-25 liralık buğday aldığını dile getirdi.

- "Hayvanlara karşı duyarlı davranılmasını istiyorum"

Bilgiç, güvercinleri beslerken kimi insanların duyarsız davranışlarına şahit olmaktan da yakınarak, şöyle devam etti:

"Biz hayvanlara yem verirken onları yakalamaya çalışan, elindeki bastonu vurup taş atıp zarar vermeye çalışan insanlarla karşılaşıyoruz. Bunlara tepki gösterdiğimiz de kavga edecek duruma geldiğimiz oluyor. Herkesten hayvanlara karşı duyarlı davranılmasını, vicdanlı olunmasını istiyorum. Hayvanlar için yapılan iyilik de bir hayırdır. İlla hayır yapmak için başka şeyler yapmaya gerek yok. Hayvanın ağzı var, dili var ama konuşamıyor, bize muhtaçlar. Vicdanlı davranmalıyız."

Yeryüzündeki tüm hayvanların ilgiye muhtaç varlıklar olduğunun altını çizen Bilgiç, onlara iyi bakmanın insanlık görevi olduğunu vurguladı.