TRABZON (AA) - HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Trabzon'da 30 yıldır yem satışı yapan Ömer Faruk Kalaycıoğlu, babası gibi her sabah güvercinlere yer vermeden işe başlamıyor.

Baba mesleği yemciliği sürdürdüğü Ayasofya Kavşağı'ndaki iş yerine sabahın erken saatlerinde gelen Kalaycıoğlu, ilk olarak 10 kilogramlık boş bir tenekeye yem dolduruyor. Sırtına aldığı tenekeyi iş yerine 100 metre uzaklıktaki kavşağa götüren Kalaycıoğlu, kendisini bekleyen yaklaşık bin 500 güvercine "sabah kahvaltıları" olan yemleri serpiyor.

- Ayda 600 kilogram yem dağıtıyor

Dededen oğula geçen yaklaşık 150 yıllık iş yerlerinde yem ve saman satan Ömer Faruk Kalaycıoğlu, 20 yıl önce babasının sert geçen kış mevsiminde birkaç güvercini beslemeye başladığını anlattı.

Süreç içinde güvercinleri beslemeye devam ettiklerini ve sayının her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Kalaycıoğlu, günde 20 kilogram yem ile yaklaşık bin 500 güvercini beslediklerini söyledi.

Güvercinler için ayda 600 kilogram yem ayırdıklarını, bu kuşların aç kaldıklarında dükkan etrafında toplanmaya başladığını aktaran Kalaycıoğlu, "Mesleğimiz 150 yıl önce dedelerimizden bize geçmiş ve severek de işimizi yapıyoruz. Bizim daha genç yıllarımızda bir kış mevsiminde babam bu güvercinleri beslemeye başladı. Güvercinler de iş yerimizin hemen önündeki kavşağı kendilerine adeta yuva yaptı. O gün bugündür de babamın bize bıraktığı bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. Kendisi yaşlandığı için onları beslemek artık bizim işimiz." diye konuştu.

Sayıları artan güvercinlere artık çevredekilerin de duyarsız kalamadığına işaret eden Kalaycıoğlu, sabah dükkanı açmaya geldikten sonra ilk işlerinin güvercinlere yem vermek olduğunu ifade etti.

Güvercinlere yem verdikten sonra kendi işleriyle ilgilendiğini belirten Kalaycıoğlu, "Günde 2 defa yaklaşık 20 kilogram yem veriyorum. Tek amacım hem sevap olsun hem de karınları doysun. Bu amaçla 20 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz. Ben ölene kadar bunu devam ettirmek istiyorum. İnşallah bizden sonrakiler de bu geleneği sürdürürler." temennisini dile getirdi.

Bazılarının su ve yem vermek için kavşağa geldiğini, bundan mutluluk duyduğunu vurgulayan Kalaycıoğlu, "İnşallah insanlar da kış mevsiminde bu hayvanlar gibi zor durumda olanlara yardımlarını esirgemezler." dedi.