KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından ulaşılamayan 5 kişilik ailenin köpekleri, Kastamonu Belediyesinin barınağına alındı.

Bürme köyünde kış aylarında sadece Fazıl Çataloğlu ile ailesinin yaşadığı Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangında, Fazıl ve akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanması ve 5 kişilik aileden haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarına devam ediliyor.

Öte yandan, aileye ait 5 köpeğin, evlerin bulunduğu bölgeden ayrılmaması üzerine Kastamonu Belediyesi ekipleri harekete geçti. Belediye ekipleri, yakalamayı başardıkları 4 köpeği alarak barınağa yerleştirdi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu Temsilcisi Ayten Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü personeli ile sık sık giderek köpekleri beslediklerini dile getirdi.

Adli makamlar ve jandarmadan alınan izin sonucu belediye ekiplerinin köpekleri almak için olay yerine gittiğini kaydeden Gökgöz, "Belediye başkanımızın talimatıyla bugün ekipler gitti. 4 köpek ekipler tarafından yakalanarak barınağa yerleştirildi. Bir köpek kaçtığı için yakalayamamışlar. Akşam saatlerinde tekrar gidildi. Yine ulaşılamazsa yarın tekrar bölge araştırılacak." dedi.

Barınakta köpeklerin bakımlarının yapılacağını dile getiren Gökgöz, "Tıbbi olarak gerekenler yapıldıktan sonra sahiplerinin alıp almayacağı beklenecek. Sahipleri almazsa köpekler sahiplendirilecek." diye konuştu.

- Olay

Fazıl ve akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin 29 Kasım'da yanmasının ardından Fazıl Çataloğlu ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Çataloğlu'nun yanan evinin enkazında torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen bir ceset bulunmuştu. Ceset otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Fazıl Çataloğlu'nun traktörü ise evine 10 kilometre mesafedeki Elmayakası mevkisinde ormanlık alanda bulunmuştu.