Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

HAFTA İÇİN KISMİ, HAFTA SONU TAMAMEN

''Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21:00'den, Pazartesi sabah 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir''

BU SEKTÖRLER KAPSAM DIŞINDA

* Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

65 YAŞ VE 20 YAŞ ALTINA EK YASAK

* 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır.

* Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecektir.

MİSAFİR KABUL ETMEYİN

Milletimizden salgının evlerde buluşma ihtimalini göz önünde bulundurarak tehdit geçene kadar misafir kabul etmeye ara vermelerini rica ediyorum. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

CENAZE NAMAZLARI 30 KİŞİYLE KILINACAK

* Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecektir.

HAMAM VE SPOR SALONLARINA ARA VERİLDİ

* Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE HES KODUYLA GİRİLECEK

* Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir.

KALABALIK CADDELERE GİRİŞ SAYISI BELİRLENECEK

* Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.

KAMU ÇALIŞANLARIN MESAİLERİ 10.00-16.00 SAATLERİ ARASI OLDU

* Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir. 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

İçişleri Bakanlığımız yayınlayacağı genelgede yer alacak salı akşamından itibaren uygulamada yer alacaktır.