Tunceli kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kılköyü Jandarma Karakolu’na bugün saat 17.30 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Daha önce güvenli hale getirilen karakolun dış nizamiyesinin yakınlarına getirilen araç, burada infilak ettirildi. Şiddetli patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükselirken, yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Bölgeye Tunceli’den helikopterlerle takviye birlik gönderildi.

TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada Tunceli’de olası bombalı araçla saldırı düzenlenme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Tunceli- Ovacık İlçesi ve Tunceli- Nazımiye İlçesi karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca jandarma  karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı girişiminin karakoldan açılan  ateş sonrası nizamiyeye gelmeden engellendiği bildirildi. 

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün öğlen saatlerinde  Nazımiye ilçesine bağlı Kıl Jandarma Karakolu bölgesinde teröristlerce orman  yangını çıkarıldığı belirtildi.

Yangının akabinde teröristler tarafından gasp edildiği değerlendirilen  bir kamyonete el yapımı patlayıcılar yüklendiği belirtilen açıklamada, şunlar  kaydedildi:

"Saat 18.00 sıralarında gasp edildiği değerlendirilen kamyonetle  Nazımiye ilçesi Kılköy Jandarma Karakol nizamiyesine, bombalı araçla saldırı  girişimi karakoldan açılan ateş sonrası nizamiyeye gelmeden engellenmiştir. Buna  karşın bomba yüklü araç uzaktan patlatılmıştır. Nizamiyeye yakın bir bölgede  gerçekleştirilen patlamada herhangi bir can kaybı ya da yaralımız  bulunmamaktadır. Bölgede terörist unsurlara yönelik operasyon devam etmektedir.  Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızında desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak  maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."