Deriden yapılmış ürünler hakiki ve suni deri olarak satılmaktadır. Kaliteli olan ve uzun yıllar dayanan çeşidi hakiki deri olanlarıdır. Peki suni mi hakiki mi nasıl ayırt edeceksiniz? Hakiki deri diye aldığınız ürün suni deri çıkabilir mi? İkisinin de özelliklerini bilirseniz ayırt edebilirsiniz. El yapımı deri cüzdan, çanta, mont gibi ürünler hep deriden yapılır. Oldukça talep de görmektedir. Öncelikle gerçek deriler fiyat olarak daha pahalıdır. Çünkü üzerinde uygulanan işlemler ve tabaklanması emek ister. Suni deriler uygun fiyata piyasa satılmaktadır.

Hakiki Derinin Özellikleri Nelerdir?

Hakiki derinin öncelikle kendine has bir kokusu vardır. Bu koku kişileri rahatsız edecek türde değildir. Koklayınca onun hakiki olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu herkes tarafından bilinen bir yöntemdir. Suni derilerde ise plastik kokusuna rastlarsınız. Bundan başka diğer yöntemler ise;

  • Ateşe maruz kalan hakiki deri tutuşma özelliğine sahip değildir. Suni deri ise hemen tutuşur. Plastik kokusu hemen hissedilir.
  • Gerçek deriden yapılmış olan ürünler küçük gözeneklere sahiptir. Bu gözenekler derinin nefes almasını sağlamaktadır. Suni deri daha düz bir yapıya sahiptir ve gözeneksizdir.
  • Hakiki deri yumuşak bir yapıya sahiptir. Dokunduğunuzda anlayabilirsiniz. Suni deriler sert bir yapıya sahiptir.
  • Deriye kazıma testi uygulayarak hakiki mi suni mi olduğunu anlayabilirsiniz. Hakiki deriyi kazıdığınızda oluşan çizgi hemen yok olacaktır. Fakat suni deride bu durum geçerli değildir.

Suni Deri Özellikleri Nelerdir?

Uygun fiyata imal edildiğinden dolayı suni deriden yapılmış olan birçok çanta, cüzdan, mont, kemer gibi ürünler piyasada satılmaktadır. Suni deriler PVC ve poliüretan malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Çeşitli kimyasallar kullanılarak üretilmektedir. Suni deriler farklı renklerde üretilir. Kişilerin seçim hakkı daha çoktur ama sağlıksızdır. El yapımı deri cüzdan almak isteyenler hakiki deriden yapılanları tercih ederler. Sağlık ve kalite açısından bu önemli bir unsurdur.