İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda görevli hakim ve savcılardan oluşan koro, önemli davaların görüldüğü salonda Türk Halk Müziği ziyafeti verdi.
Anadolu Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kartal Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda açılan Türk halk müziği kursunda eğitim alan 30 kişi, 2 yıllık çalışmanın ardından ilk konserini verdi. Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda koro şefi Gülcan Koca yönetiminde düzenlenen konsere, Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı Turan Çolakkadı, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Kaynar, başsavcı vekilleri, hakim ve savcılar ile çok sayıda adliye çalışanı katıldı.
Konser öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hakim Mustafa Tarık Şentuna, “Anadolu Adalet Sarayı’nda hakim olarak görev yapıyorum. Bizim için farklı bir olay. Anadolu Adalet Sarayı’nda Anadolu şarkıları söylüyoruz. Yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz. Hocamızın önderliğinde gerek hakim ve savcı arkadaşlar gerekse adliye personeli ile yaklaşık 1 yıldır bu çalışmayı sürdürdük ve sonunda konser verecek duruma geldik” dedi.
25 Türk Halk Müziği eserinin seslendirildiği konsere izleyiciler de zaman zaman alkışlarıyla eşlik ederek keyifli dakikalar yaşadı.
(İHA)