Edinilen bilgiye göre, Çukurca ilçesi kırsal alanda akşam saatlerinde operasyona giden güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit olan 2 askerin cenazesi Hakkari Devlet Hastanesine getirildi. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların devam ediyor. 

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “01.06.2019 günü ilimiz Çukurca ilçesi Kasran Vadisi Aslan Kapanı isimli bölgede bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 2 kahraman askerimiz şehit olmuş, 2 kahraman askerimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavisi kaldırıldığı Çukurca Devlet Hastanesinde devam etmektedir.” denildi. 

VALİ AKBIYIK: 2 ASKERİMİZ ŞEHİT, 2 ASKERİMİZ YARALI
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Çukurca ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu ve 2 askerin de yaralandığını söyledi. 
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beraberinde İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Çukurca ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 2 asker ile hafif şekilde yaralanan diğer 2 askerin sağlık durumlarını öğrenmek üzere Hakkari Devlet Hastanesine giderek, Başhekim Op. Dr. Hakan Tezer’den bilgi aldı. Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Vali İdris Akbıyık, akşam vakti Çukurca ilçesinde bir grup hain teröristle çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu ifade ederek, iki askerin de hafif şekilde yaralandığını söyledi. Vali Akbıyık, "Bu akşam vakti Çukurca ilçemizde bir grup hain teröristle çıkan çatışmada maalesef iki askerimiz şehit oldu. Çatışmada iki askerimiz de hafif şekilde yaralandı. Terör örgütüne gerek yurt içinde gerekse de yurt dışından ciddi darbe vuruluyor. İnşallah son terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bölgede operasyonlar devam ediyor. Teröristlerin leşleri inşallah yarın ortaya çıkacak. Buradan şehit askerlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu. 
Şehit askerler için sabah Dağ ve Tugay Komutanlığında tören düzenleneceği öğrenildi. 

ADANALI ŞEHİDİN EVİNDE YAS VAR
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Sanca'nın ailesine acı haber verildi. 
Çukurca ilçesine bağlı Aslan Kapanı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle 1 Haziran günü çıkan çatışmada Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Sanca şehit oldu. 
Şehidin Adana'da ikamet eden annesi Makbule ve babası Muharrem Sanca'ya askeri yetkililer sağlık görevlileri eşliğinde şehadet haberini verdi. 
Şehidin Dumlupınar Mahallesindeki baba ocağında haberin verilmesiyle ağıtlar yükseldi. 10 kardeşin 6.'sı olan şehidin mahallesinde bütün sokaklara dev Türk bayrakları asıldı. 
Şehidin naaşının memleketi Adana'ya getirildikten sonra ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki garnizon şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi. 

IĞDIR'DA DA 2 ASKERİMİZ ŞEHİT, 8 ASKERİMİZ YARALANMIŞTI.. 
Iğdır’ın Aralık ilçesi sınırları içerisinde bulunan İran sınırındaki Bülent Aydın karakoluna bölücü teröristlerle yapılan saldırıda 2 asker şehit olurken, 5 asker de yaralandı. 
Operasyonun devam ettiği bölgede terörist grubu kıskaca alan güvenlik güçlerinin içinde bulunduğu zırhlı araç arazide devrilince 3 asker daha yaralandı. Çatışmanın devam ettiği bölgede teröristlerin dar bölgeye sıkıştırıldığı öğrenildi. Bölgeye takviye ekiplerin gönderildiği belirtildi. 
Yaralı askerler ambulanslarla Iğdır Devlet hastanesine getirilerek tedavi altına alınırken, güvenlik güçleri hastane çevresinde yoğun güvenlik tedbiri aldı.