DÜZCE (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen Jandarma Er Erkan Özdemir, memleketi Düzce'nin Yığılca ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özdemir'in naaşı yakınları tarafından Zonguldak, Havaalanı'ndan alınarak, karayolu ile ilçe stadına getirildi.

Burada şehit Özdemir'in öz geçmişinin okunmasının ardından, Düzce İl Müftüsü Selami Emen tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Şehidin cenazesi Türk bayrakları ile oluşturulan konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Aydınyayla köyüne getirilerek, köy meydanında helallik alındı.

Baba Şenol ve anne Havvagül Özdemir, cenaze geldiği sırada tabuta sarılarak, uzun süre ağladı ve tabutun üzerindeki Türk Bayrağı'nı öptü. Anne ve baba yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Şehidin cenazesi daha sonra aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Jandarma İkmal Komutanı Münir Güzel, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Özdemir'in vatani görevi için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunduğu ve terhisine yaklaşık 4 ay kaldığı belirtildi.