Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil operasyonunda Gevanakurki Tepe bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından 18 Mayıs 2016 tarihinde icra edilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil operasyonunda yapılan arazi arama tarama faaliyetleri esnasında, Gevanakurki Tepe bölgesinde önemli miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildi.
Operasyonda ele geçirilen silah mühimmatlar şu şekilde:
"1 adet Biksi Makineli Tüfek, 2 adet RPG-7 Roket Atar, 37 adet el bombası, 8 adet roketatar mühimmatı, bin 373 adet Kaleşnikof fişeği, 535 adet Doçka fişeği, 180 adet Biksi fişeği, bin adet fünye, 12 adet Kaleşnikof şarjörü.”
Ayrıca operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında kayaların oyularak mevzi yapımında kullanılan 2 adet Hilti ile bol miktarda yaşam malzemesinin de bulunduğu belirtildi. Kayaları hilti ile oyarak yaptıkları Doçka mevzileri ve ele geçirilen silah ve mühimmatın, teröristlerin bahar dönemi için yaptıkları hazırlıklara işaret ettiği ifade edildi. Kayaların içindeki mevzilerin ancak ağır silahlar veya hava unsurları tarafından ateş altına alınabilmesi, bölgedeki yürütülen terörle mücadelenin zorluklarını gösterdiği belirtildi.
(İHA)