SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçe Belediyesince, Hakkari'de görev yapan güvenlik güçlerine 250 kilogram fındık ile 350 kilogram lokum yollandı.

İlkadım Belediyesi tarafından temin edilen 250 kilogram fındık ve 350 kilogram lokum, kargoyla Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

Belediye önünde düzenlenen törende konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hakkari'deki bütün emniyet personeline moral vermek istediklerini söyledi.

Son zamanlarda Türkiye'nin huzuru, birliği ve beraberliğini bozmak isteyen şer güçleri ile ciddi manada mücadele edildiğine işaret eden Tok, şöyle konuştu:

"Bu mücadele sırasında zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Samsun'da da son 3 hafta içinde 3 şehidimiz oldu. Biz, emniyet güçlerimize bir nebze olsun moral, motivasyon olma adına Samsun'dan Hakkari Emniyet Müdürlüğüne fındık ve lokum gönderiyoruz. Dualarımızı buradan göndermiş oluyoruz. Orada da bunlar askerlerimize ve polisimize dağıtılacak."

Hakkari'de görev yapan güvenlik güçlerine mektup da gönderdiklerini ifade eden Tok, "Buradan bütün Samsunlu hemşehrilerimizin ve emniyet mensuplarımızın her zaman onların yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. Buradan oradaki emniyet ve askeri personelimize sesleniyorum, dualarımızdasınız." dedi.

- "Tedavi olduktan sonra tekrar oraya dönüyorlar"

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Doğu ve Güneydoğu'da Türk polisi ve askerinin destan yazdığını dile getirerek şunları söyledi:

"Benim orada 2 tane evladım var. Birisi Şırnak'ta, diğeri de Erzurum'da. Orada öyle bir ruh oluştu ki Çanakkale üstü bir ruh oluştu. Polisimiz ve askerimiz, birlikte hareket ediyor. Şu anda Samsun kadrosunun çevik kuvvet ve özel harekat polislerimizin tamamı Güneydoğu'dalar. Samsun'dan 7 yaralımız var. O çocuklar tedavi olduktan sonra tekrar oraya dönüyorlar. Emniyet Müdürlüğümüz göndermek istemediği halde gönüllü olarak gidiyorlar."