ÇORUM (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum İl Temsilciliği, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Hürriyet Meydanı'nda toplanan ve "Halep’te insanlık suçu işleniyor", "Çocuklar ölüyor" yazılı pankartlar taşıyan TÜGVA üyeleri, Halep'teki saldırıları protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Yüksek Öğrenim Koordinatörü Ahmet Yeten, Suriye'de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşandığını, İslam coğrafyasının sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Halep'e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500'ü aşkın sivilin katledildiğine dikkati çeken Yeten, şunları kaydetti:

"Kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir. Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz ancak Batı'da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz."

Basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.