ÇORUM (AA) - Çorum Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce kentteki 100 öksüz ve yetim çocuğa bayram hediyesi olarak bisiklet dağıtıldı.

Halkbank Genel Müdürlüğünün sponsorluğunda temin edilen bisikletler, kent meydanında düzenlenen törenle çocuklara teslim edildi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, insanı yücelten, farklı kılan olguların sevgi, merhamet ve fedakarlık olduğunu söyledi. Kıymetli vasıfları anlatırken "insanlık" kelimesinin kullanıldığına dikkati çeken Kılıç, "Bir insandan bahsederken güzel vasıflara sahipse ona 'iyi insan' deriz." dedi.

Kılıç, Türk milletinin insanlık duygusunun çok yüksek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Biz aça el uzatırız. Biz yetimin başını okşarız. Biz dula kol kanat gereriz. Biz kimsesizin kimi oluruz. Biz mazlumun koruyucusu, mağdurun yardımcısı oluruz. Yeryüzünde şu anda zenginlikleri paçalarından akan ülkeler Suriye'de, Akdeniz'de boğulan bebeleri, botları seyrederken, ülkelerine pazarlık yaparak 300 mülteci alırken benim milletim 4 milyon mülteciyi bağrına basmıştır. Bu, yeryüzünde yaşayan milletlerin insanlığı en yüksek olan millet olduğumuzun açık bir işaretidir."

Halkbank Çorum Şube Müdürü İsmail Karabay da kurum olarak bir yandan ekonomik alanda iç ve dış düşmanlara karşı mücadele verirken diğer yandan da devletin uygun gördüğü her türlü sosyal projede yer aldıklarını anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların ellerinde yükseleceğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Karabay, Çorum'da 100 öksüz ve yetim çocuğun bayram sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu tür sosyal projelere devam edeceklerini aktardı.

Törende daha sonra protokol üyeleri tarafından çocuklara bisikletleri verildi.

Törene AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çocuklar ve aileleri katıldı.