AMASYA (AA) - Hamamözü Kaymakamlığı ve Belediyesince bu yıl 16'ncısı düzenlenen Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam Karakucak Güreşleri  yapıldı.

Kuştepe mevkisindeki şehir stadında yapılan güreşleri, Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Mustafa Parlakay, Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi izledi.

Kaymakam Güntepe, açılışta yaptığı konuşmada, pehlivanlar diyarı olan Hamamözü'nde, ata sporu güreşe çok büyük önem verildiğini belirterek, "Geçmişte Hamit Kaplanları, Adil Candemirleri ve İsmail Topçamları yetiştirmiş bu topraklar, inşallah geleceğin Koça Yusuflarını, Hamza Yerlikayalarını, Yaşar Doğularını yetiştirecektir. Biz buna inanıyoruz, çünkü gerek ilçemizde gerek ilçe dışında Hamamözü'nü başarılı şekilde temsil eden çok sayıda güreşçimiz var" dedi.

Ülke genelinde yaşanan olaylara da değinen Güntepe, "Son zamanlarda ülkemiz genelinde milli birlik ve beraberliğimizi bozmak adına gerçekleştirilen hain provokatif saldırılar sonucu şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Bu hain pusuları gerçekleştiren şer odakları bilmelidir ki bu vatan toprakları, 780 bin metrekaresiyle bölünmez bir bütündür, hiçbir şekilde bölünemez, böldürtmeyiz" diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Destebaş ise düzenledikleri bu etkinliklerin amacının, isimlerini dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu kazanmış Hamit Kaplan, Adil Çandemir ve İsmail Topçam'ları hayırla yad ederek isimlerini geleceğe taşımak, ilçede yeni olimpiyat ve dünya şampiyonları yetişmesine katkıda bulunmaktır dedi.

Destebaş, bir diğer maksadımız ise güreşleri ve kaplıcalarıyla ün yapmış ilçemizin kültürel zenginliklerini coğrafi güzelliklerini herkesin görmesine olanak sağlamak, ilçemiz yöresel ürünlerini tanıtmak, bu tür faaliyetlerle birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir dedi.

geleneksel hale gelmiş bu etkinliklerimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen bütün Belediye Başkanlarımıza, Güreş ağalarımıza ve tüm güreş sever büyüklerimize sonsuz teşekkürler ediyorum şeklinde konuştu.