KASTAMONU (AA) - Hanönü Belediyesi borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin ilgili kanun kapsamında vatandaşları uyardı.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar yaptığı açıklamada, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında belediyeye borcu bulunan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Borçların 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirilebileceğini ve gecikme faizi ile gecikme zammının da alınmadığını belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Hanönü Belediyesine borcu bulunan vatandaşlarımıza 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile birçok kolaylık sağlanmaktadır. Bu kanun ile vatandaşlarımıza, ödeme vadesi 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesine ait birikmiş borçları yeniden yapılandırılmakta, gecikme zammı ile gecikme faizi yükünden kurtulmakta, borçlarını 6 ve 8 aya varan vadelere kadar taksitlendirme imkanı gibi birçok kolaylığı ve fırsatı beraberinde getirmektedir. Hanönülü vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirmeleri için 31 Ekim 2016 tarihine kadar belediyemize başvurmaları gerekmektedir."