KASTAMONU (AA) - Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, yaz dönemini ilçede geçiren ancak kışın farklı şehirlerde yaşayanların, ilçeye daha fazla hizmet alınabilmesi için ikametlerini Hisarönü'ne taşımaları çağrısı yaptı.

Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, belediye hizmetlerinin daha iyi ve güzel yapılabilmesi için farklı şehirlerde yaşayan Hanönülülerin, ikametlerini ilçeye taşımaları gerektiğini belirtti.

Yaz dönemi memleketlerine gelen Hanönüler ile ilçenin nüfusunun 3-4 bine ulaşmasına karşın resmi kayıtlardaki nüfusunun 2 binlerde olduğunu devletten alınan hizmet payının 31 Aralık itibarıyla olan nüfusa göre alındığına işaret eden Uçar, şunları kaydetti:

"Belediyecilik hizmetleri ve devlet kurumlarındaki verimliliğin artırılması için yılın büyük bir çoğunluğunu memleketlerinde geçiren ancak ikametgahları farklı şehirlerde olan hemşehrilerimizi bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye, ikametgahlarını 31 Aralık tarihine kadar da olsa Hanönü'ne almaya davet ediyoruz. 31 Aralık’a kadar ikametlerini Hanönü'ne alan hemşehrilerimiz yeni yılın ilk gününde kayıtlarını yeniden güncelleme imkanına sahiptir."