KASTAMONU (AA) - Hanönü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veysel Balcı, "İlçede yaşanan olumsuz iklim koşulları nedeniyle 200 tonluk ceviz kaybı var" dedi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hanönü'nde yaklaşık bin vatandaşın bahçesinde ceviz ağacı bulunduğunu belirtti.

Ceviz ağaçlarının, bu yıl ürün vermediğini ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

"İlçede yaşanan olumsuz iklim koşulları nedeniyle 200 tonluk ceviz kaybı var. Bu konuda zararın karşılanması için üreticilerin sigorta yaptırması gerekiyor. Üreticiler bu konuda bilgilendirildi. Ceviz, üretimi kolay, kazancı yüksek ve pazarı her zaman bulunan bir meyve. Yörede, kapama denilen usülle üretime önem verilmesi gerekiyor. Soğuk hava şartlarına dayanıklı ceviz çeşitleri araştırmaları yapıyoruz."

Gökçeağaç köyü sakinlerinden Şükrü Karadaş ise 10 yıldır ceviz üretimiyle uğraştığını anımsatarak, bahçesinde bin 200 ceviz ağacının bulunduğunu dile getirdi.

Ceviz üretiminden geçmiş yıllarda iyi gelir elde ettiğini vurgulayan Karadaş, mart ayında yaşanan soğuk ve don nedeniyle hiç ürün alamadığını sözlerine ekledi.