KASTAMONU (AA) - Hanönü ilçesinde köy kooperatifleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (KÖY-KOOP) Birliği Başkanı Erol Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge birliği bünyesinde yeni bir uygulama başlatıldığını belirtti.

Delegasyon sistemi oluşturulacağını belirten Akar, Kastamonu’yu 3 çalışma havzasına ayırdıklarını ifade etti.

Çalışmayı Hanönü ilçesinden başlattıklarını söyleyen Akar, "Her bölgeden bir temsilci seçilecek. Amacımız kooperatiflerin sorunlarını belirlemek" dedi.

 Her yıl Kastamonu ve ilçelerinde toplantılar düzenlediklerini anlatan Akar, yeni çıkan genelgeler, kanunların tanıtılması ve uygulamaların dijital  ortamda değerlendirilmesini kooperatif üyelerine aktardıklarını dile getirdi.

 Kastamonu genelinin orman  ve hayvancılıkla ilgili bir ekonomisinin olduğunu ifade eden Akar, istemek yerine dayanışma içinde çalışacaklarını, proje üretebilecek kuruluşların desteğini alacaklarını ve siyasete sorunları intikal ettirip takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kooperatif başkanları soru cevap bölümünde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Toplantıya, Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler (KÖY-KOOP) Birliği Başkanı Erol Akar, Birlik Müdürü Ziraat Mühendisi Dilek Özdemir, Orman Mühendisi Özkan Tapucu, Birlik Denetim Kurulu üyeleri Ahmet İhtiyar ve Sadık Söylemez, Çiftçi Tv yetkilileri, köy muhtarları ve kooperatif başkanları katıldı.