ÇORUM (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ilk Türk bale eseri olan 'Harem' adlı gösterisi, Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da sahnelendi.

Hattuşa'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30. yılı dolayısıyla Boğazkale Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, tarihi Hattuşa Milli Parkı'nın girişindeki Hitit Surları önünde yapılan törende, amaçlarının Hattuşa'yı daha fazla tanıtmak olduğunu söyledi.

Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Hattuşa'nın, tarihi açıdan önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Aydoğan, "Hattuşa'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30. yılı dolayısıyla bir araya geldik. Bu etkinliklerle Hattuşa'nın bilinirliliğini arttırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu da Hattuşa'da ilk kez böyle kapsamlı bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, Hattuşa'nın tanıtımı için bu tür etkinliklere daha fazla önem vereceklerini söyledi.

Daha sonra Devlet Opera ve Balesi Genel Koordinatörü Alptekin Gültekin ile Harem Balesi Koreografisi ve Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler'e plaket takdim edildi.

- 'Harem'e büyük ilgi

Konuşmaların ardından Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin 'Harem' adlı gösterisi sahnelendi.

Koreografisini Merih Çimenciler'in, dekor ve kostüm tasarımını Rus Alexander Vasillie'in yaptığı gösteride, Osmanlı usul müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren 2 perdelik gösteri, alanı dolduran vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynayan gösteri, alanı dolduran seyircilerin ayakta alkışlarıyla son buldu.