1989 yılında Hamburg’da dünyaya gelen Şimşek, üniversite hayatını bitirdiğinden beri Sivas’ta yaşıyor. Hamburg Üniversitesi’nde finans mastırı aldıktan sonra hayalleri için Türkiye’ye geldiğini belirten Hasan Şimşek, yeni projelerinin heyecanını yaşıyor. 

Türkiye’nin en popüler menajerleri arasında gösterilen ve Sivas başta olmak üzere Anadolu’daki büyük organizasyonlarda klasını konuşturan yatırımcı, bu alanda başarı ile devam ediyor. Menajerlik faaliyetlerini kurduğu ekip ile yürüten Hasan Şimşek, kendisi finans sektöründe rol alıyor. 

Yatırım Danışmanlığı Mest Ediyor

Türkiye’ye açılmayı düşünen yabancı firmalara Türk mevzuatı hakkında yardımcı olan ve bölgesel avantajlar hakkında bilgi sunan Şimşek, danışmanlık faaliyetlerini HS Yatırım ve Danışmanlık markası çatısı altında sürdürüyor. Hasan Şimşek; gayrimenkul, ağır metal sanayi ve otomotiv yedek parça alanındaki öncü markaların danışmanlığını yürütmeye devam ediyor. 

Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan makine imalatı, yağ imalatı, hayvansal katkı imalatı, morg üretimi, profil üretimi ve elektrik panosu üretimi yapan firmaların yatırım danışmanı olan Hasan Şimşek, yeni yatırımcılara “gelin, potansiyelinizi beraber değerlendirelim, beraber kazanalım” mesajı veriyor. Sivas dışında Bodrum ve İstanbul’da çeşitli gayrimenkul yatırımları yapan yenilikçi finansçı, bir ve beraber olduktan sonra üstesinden gelemeyecekleri iş olmadığını vurguluyor. 

Hasan Şimşek, Ülke Desteklerinde Memnun

Yatırımları hakkında konuşan Hasan Şimşek; “Türkiye’nin üretim payını yükselten firmalarla çalışıyoruz. Ülke ekonomisine katkı sunacak ve önerilerimize kulak asacak firmalar için tabiri caizse geceli gündüzlü çalışıyoruz. Danışmanlıkla beraber kendimiz de projelere imza atıyoruz. Çünkü bu yabancı yatırımcılara sunduğumuz raporların daha gerçekçi olmasını sağlıyor” şeklinde konuşuyor.

Hasan Şimşek; “Türk ekonomisine getirilen haksız eleştirilere üzülüyorum. Devletimiz üretim yapan ve istihdam sağlayan firmalara inanılmaz destekler sunuyor. Bu destekleri Çin’de dahi bulamazsınız. Vergi indirimleri, maaş desteği, prim desteği, hibe gibi avantajları hiçbir yerde göremezsiniz. Açıkçası yatırım yapanları asla üzmeyecek bir ülkeyiz ve bizim görevimiz bunları hem yerli hem de yabancı firmalara anlatmak” diyerek ekonomiden memnuniyetini dile getiriyor.