Uzun süren yatma süreçleri kas ve iskelet sistemi hastalıklarına neden olur, ulaşımı olumsuz etkiler ve bu yüzden dolaşım bozukluklarına sebep olur. Aynı zamanda yatak yarası döner rahatsızlık, hareket yetersizliği ya da hareketsizliğe bağlı olarak gelişen birçok hastalığın tedavisi güçleşir. Tüm bunları engellemek ve önleme kapıdan kullanılır, kliniklerde, hastanelerde, sağlık hizmeti veren kuruluşlar da evlerde kullanılan hasta yatakları hastanın konforu ve rahatlığı düşünülerek özel olarak tasarlanır. 

Hasta Yatağı Özellikleri

Hasta yataklarının birçok farklı özelliği vardır bu özellikler arasında dikkat çeken ve incelenmesi gerekenler şunlardır;

  •  Yatağın gövdesi
  •  Yatağın başlıkları
  •  Yatakta bulunan yan korkuluklar
  •  Ortopedik özellikleri
  •  Tekerlekleri dikkat edilmesi hasta rahatlığı, konforu ve sağlığı göz önünde bulundurulduğunda şart olan detaylardır.

Hasta yatakların gövdesi çelik, demir ya da alüminyumlar oluşur, metal üzerine elektrostatik toz boya ve kromaj uygulanarak küflenme ve erozyona karşı tedbir alınır. Genel olarak sökülebilen başlıklar hastane fiziki alanda sınırlamak dışında amaçlar için kullanılır. İdrar torbası, hasta dosyası gibi benzeri cisimler monte edilerek başlıklar kullanılabilir. 

Hasta Konforu Sunar

Hastanın düşmesini önlemek için metal, ahşap, alüminyum ya da PVC kullanarak üretilen yan korkuluklar sökülme ve yükseklik ayarı dikkate alınarak üretilir. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları önlemek ve hastaya konfor sunmak amacı ile üretilen ortopedik hasta yatağı ise hasta ile uyum içerisinde hareket etmeyi sağlar. Fren sistemli tekerlek de gerektiğinde sabitlenerek ya da taşıma imkanı sağlayarak kullanım konforu sunar. Tüm özellikleri dikkate alınarak ihtiyaç duyulan hizmeti ile kullanılabilmektedir. 

Kiralamada Süre Sınırı Yoktur

Hasta yatağı kiralamasında herhangi bir süre sınırlaması yoktur, ihtiyaç duyulduğu sürece kiralama hizmetinden faydalanmak mümkündür. olarak adlandırılan özel yataklarda kiralama sistemi ile hastaların konforu için kullanıma sunulmaktadır. Kiralama hizmetinden yararlanırken yatağın konforuna, kiralama fiyatlarına ve kullanılan malzemelere çok dikkat etmek gerekir.