TRABZON (AA) - Trabzon'da, kar yağışının etkili olduğu 27 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında kardan dolayı yolu kapanan mahallelerde rahatsızlanan hastaların imdadına 112 ve UMKE ekipleri yetişti.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ve zorlu kış şartlarının Trabzon'da 27 Ocak- 3 Şubat 2017 tarihleri arasında etkili olduğu ifade edilerek, bu tarihlerde acil sağlık hizmetlerinin sunumunda kara yolunun karla kaplı olmasından dolayı ulaşımda yaşanan güçlüklere rağmen, başta kronik hastalığı olan yaşlı hastalar ve gebeler olmak üzere acil sağlık hizmeti ihtiyacı olan tüm hastalara ulaşım sağlandığı kaydedildi.

Kar engelinin acil hastalara ulaşımda gecikmeye sebep olsa da 112 komuta kontrol merkezinin, gelen ihbarları dikkatle değerlendirdiği vurgulanan açıklamada, ''Tüm hastalara sorunsuz ulaşım sağlanmıştır. Karla mücadelede acil sağlık hizmetleri sunumunda 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında 17 bin 853 çağrı komuta kontrol merkezi tarafından karşılanmış, 2 bin 139 vaka 112 Acil Sağlık istasyonları tarafından gerçekleştirilmiş, 27 vakaya ulaşım UMKE desteği ile sağlanabilmiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, kar paletli ambulanslarla 116 acil hastaya ulaşıldığına da işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

''Kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle artan vakalara ulaşımda gecikme yaşanmaması adına il merkezi ve ilçelerde toplam 29 kara ambulans istasyonlarına ek olarak gönüllü sağlık personeli desteği ile günlük 5 ilave Acil Sağlık Hizmetleri istasyonları kurulmuş, toplam 34 istasyonla zorlu kış şartlarıyla mücadele edilmiştir. Kapanan köy yollarında ise paydaş kurumlar olan belediye ve Karayolları ekipleriyle 112 ve UMKE ekiplerinin ortak mücadelesiyle acil hastalara ulaşım sağlanarak, uygun tıbbi müdahale ile hastanelere nakilleri gerçekleştirilmiştir.''