GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı düzenlendi.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesinde yapılan tatbikatta olası bir yangında hasta ve çalışanların tahliyesi gerçekleştirildi.

Tatbikatta, hastane personeli hastane içinde mahsur kalan yaralıları sedyeyle dışarıya çıkarırken, Gümüşhane belediyesi itfaiye ekipleri ise üst katlarda mahsur kalan yaralıları itfaiye aracının merdiveni ile kurtardı.

Senaryo gereği yaralılara hastane bahçesinde kurulan sahra hastanesinde müdahale edildi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Onur Yalçın, tatbikatın amacının muhtemel çıkabilecek yangın olaylarının önlenmesi için gerekli koruyucu önlemleri almak, yangın esnasında söndürme ve kurtarma tekniklerini uygulamak, mevcut personeli yangın güvenliği konusunda bilgilendirmek ve bilgilerini beceriye dönüştürmek olduğunu söyledi.

Yalçın, tatbikatın zorunlu bir tatbikat olduğunu da belirterek, "Özellikle hastane gibi yerlerde tatbikatları yapıp eksiklerimiz nedir, herhangi bir eksiğimiz var mı, bunları görüp, bir eksiğimiz varsa bunları gidermek için bu tatbikatı yaptık. Hastanemizi afete her an hazır hale getiriyoruz. Bunun için bu tatbikatı planladık." ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Vekili Harun Şeker ise tatbikatın 'Mevcut Binaların Yangından Korunması' hakkındaki yönetmelik kapsamında yapıldığını kaydetti.

Tatbikatın kurumlarda mecburi olduğunu da ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

''Gümüşhane Devlet Hastanesi itfaiye müdürlüğümüze müracaat ederek, hastanede bir yangın tatbikatı düzenlenmesi istedi. Bizde araçla ve ekiplerimizle hastaneye geldik. Mevcut binaların bizde yönetmelik gereği tatbikatımızı yaptık. Yaralılara herhangi bir zarar vermeden aşağı indirdik ve tahliye ettik. İşimizde başarılıyız. Tatbikatlarımız devam edecek. Gerçek bir yangına hazır olmamız lazım."