İstanbul’da “Ebola virüsü” şüphesi ile hastaneye kaldırılan Nijerya uyruklu iş adamının durumuyla ilgili açıklama yapılmadı.
Geçtiğimiz Pazar günü Nijerya’nın güneybatısındaki Owah Abe bölgesinden iş seyahati için İstanbul’a gelen Nijeryalı iş adamı Fabian Chlmaeolu, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yoğun önlemler altında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Nijeryalı hasta ile ilgili özel kıyafet ve maskelerle virüse karşı yoğun önlem alan hastane yetkilileri, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden Doç. Dr. Hasan Sinan Uslu yaptığı açıklamada, “Hasta Nijerya uyruklu Fabian Chlmaeolu. 43 yaşında bir erkek hasta. Ayın 21’inde Pazar günü Türkiye’ye giriş yapmış. Ticaretle uğraşan bir beyefendi. Bugün sabaha karşı saat 6.40 civarlarında erişkin acilimize sağ bacağında ağrı, kaslarında tutulma ve beraberinde yüksek ateş şikayetiyle başvuruyor. Şikayetten başvurduğunda mevcut analize dikkat edildiğinde Nijerya’dan gelmesi nedeniyle de gerekli tanılar için, ön tanı için tetkikleri tamamlanıyor. Tetkik tamamlanırken ön tanıyı alınca hızlıca beraber hastayı biz izole bir odaya alıyoruz. Burada hem temas izolasyonunu, hem de damlacık izolasyonunu sağlayacak tarzda bir önlem alıyoruz. Bu önlemler gerçekleştirilip, ön tanısı gerçekleştirilip hemen arkasından da ilgili yer olan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin enfeksiyon bölümü ile konuşuluyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen sizin de gördüğünüz ambulanslarla beraber güvenli bir şekilde transfer ediliyor. Hastanın bundan sonraki tüm tıbbı bilgilerini Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çıkacak sonuçlarla alacağınızı düşünüyorum. Henüz testlerden çıkan bir sonuç yok. Mevcut olan testlerin çoğu klasik yaptığımız testler ve gerçekten tanı koyduracak ön çalışmalardır. Ön çalışmalardır bunlar. Ön çalışmaların sonucunu genellikle anomnezi, klinik bulgu, arkasından testlerin doğrulanması ile sonuca varacağız. Bunlar hep konuştuklarımız ön bulgu” şeklinde konuştu.
Pazar günü Nijerya’nın güneybatısındaki Owah Abe bölgesinden İstanbul’a iş temasları için gelen Nijeryalı işadamı Fabian Chlmaeolu, bu sabah kaldığı otelde yüksek ateş belirtileri üzerine ambulans ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
(İHA)