SAMSUN (AA) - Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) şantiyesi bahçesindeki sıcak su sondaj çalışmalarını inceledi.

İkiz, Samsun Havza Termal Su Birliği tarafından SASKİ şantiyesi bahçesinde sürdürülen sondaj alanında incelemelerde bulunarak Jeoloji Mühendisi ve Şantiye Danışmanı Kemal Akpınar'dan bilgi aldı.

Akpınar, termal su sondaj çalışmaları kapsamında ilk bir aylık süreçte 223 metreye indiklerini, öncelikli hedefin 300 metre, daha sonra 500 metreye kadar sıcak su arama çalışması yapılacağını söyledi.

Bir süre çalışmaları inceleyen İkiz, yaptığı açıklamada, ilçedeki mevcut termal kaynakları artırmak için Havza Belediyesinin de üye olduğu Samsun Havza Termal Su Birliği tarafından sıcak su sondaj çalışması yapıldığını belirterek, "Bir aydır sondaj çalışması devam ediyor. İnşallah çalışmalardan iyi netice alacağız. Havza'da sıcak suyu çoğaltmak için birçok çalışmamız vardır. İnşallah bu sondajdan çıkacak sıcak su ile ilçemizdeki termal su miktarı artacak. Tüm yatırımcıları ilçemize davet ediyorum" dedi.