SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kurban Bayramı için bir dizi tedbir alındığını bildirdi.

İkiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi ve sonrası için Kırsal Hizmetler, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlükleri başta olmak üzere ilgili birimlerde görevlendirmeler yapıldığını söyledi.

Kırsal Hizmetler ve Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından bayram öncesi ve bayram boyunca kurban pazarında denetim yapılacağını belirten İkiz, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları kapsamında da bir dizi önlem alındığına dikkati çekti.

Belediye Başkanlığı olarak halkın rahat bir bayram geçirmesi için çalıştıklarını dile getiren İkiz, şunları kaydetti:

"Temizlik İşleri Şefliğimiz de bayram boyunca görevinin başında olacak. Halkımızdan ricamız, hem çevre, hem de kendi sağlığımız için kestiğimiz kurbanların kullanılmayan atıklarını gelişi güzel atmamalarıdır. Kurbanlarını kendi imkanlarıyla kurban kesen vatandaşlarımız, dini ve hijyen şartlarına uyarak hayvana eziyet vermeden kesmek kaydıyla serbesttirler ancak atıkları ve hastalıklı organları sokağa atılmamalı, kedi köpek gibi hayvanlar tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülmesi geriyor. Hayvan pazarımız da bayramın ikinci güne kadar açık kalacak. Veteriner hekimimiz tarafından kurbanlık alanlara yardımcı olunacak. Zabıta ekibimiz de ilçeye dışarıdan gelen misafirlere her konuda yardımcı olacaktır."