SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçede cuma günleri açılan ve bölgenin önemli pazarlarından olan Havza Canlı Havan Pazarı'nın modernizasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Başkan İkiz, Samsun-Vezirköprü karayolu güzergahında bulunan canlı hayvan pazarında yürütülen modernizasyon çalışmalarını inceledi.

Yapılacak çalışmalar ile Havza Canlı Hayvan Pazarı'nın 13 bin 620 metrekare alana sahip olacağını belirten İkiz, "2 bin 100 metrekare alanda 15 metrekarelik 40 küçükbaş, 4 bin 200 metrekarede de 54 metrekarelik 16 padok bulunacak ve bu alanın üzeri kapanacak. Ayrıca 6 bin 975 metrekarelik bir otopark da projede yer alıyor." dedi.

Hayvan pazarında bulunan eksikliklerin giderilmesi ve daha modern bir ortamda hizmet vermesini amaçladıklarını dile getiren İkiz, şöyle konuştu:

"Yağmurdan, çamurdan ve çeşitli olumsuzluklardan hem vatandaşlarımız hem de hayvanlarımız korunmuş olacak. Kısa sürede yeni düzenlemeler ile bakım ve onarım da tamamlanarak tam kapasite hizmete girmesi planlanan pazar ile ayrı giriş ve çıkışları, hayvan indirme rampaları, hayvanların muayenesi, kantar, dezenfekte havuzları ile salgın hastalıklarla mücadele gibi konularda Avrupa standartlarını yakalayacağımıza inanıyoruz. Alanda sosyal bir tesisin de olacağı idari binamız da halkımıza hizmet edecek."

Belediye Başkanı İkiz, yapılacak modernizasyon çalışmalarının yaklaşık 700 bin liraya mal olacağına işaret ederek, "Çalışmalarımızda önceliğimiz insan ve hayvan sağlığını korumak, burada alışveriş yapan çiftçi ve besicilerimize modern hizmet sunmak. Bölge çiftçimize hizmet edecek canlı hayvan pazarımız modern hale gelecek. Halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Halkımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İkiz, modernizasyon çalışmaları bitene kadar canlı hayvan pazarının Aslançayır Pancar Kantarı mevkisinde hizmet vereceğini kaydetti.