SAMSUN (AA) - Havza ilçesindeki otel ve pansiyonlarda termal turizm sezonunun yaklaşmasıyla hazırlıklar hızlanırken Ramazan Bayramı ve sonrası için doluluk oranının yüzde 90'ı bulduğu bildirildi.

Bölgede bulunan otel, pansiyon ve esnaflar termal turizm festivali için hazırlıklarına devam ediyor.

Bölge esnafı okulların tatil olması, ramazan ayının yaz aylarından çıkması ile termal turizm sezonunun daha hareketli geçeceğini belirtiyor.

Termal otel işletmecisi Şafak Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun kısmen başlaması ve Ramazan Bayramı nedeni ile otellerin yüzde 90'ının dolduğunu söyledi.

Otel işletmecilerinin misafirleri ağırlamak için sürdürdüğü hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Zeybek, "Şu anda bölge termal turizm sezonu için hazırlanıyor. Biz de bay ve bayan kaplıcalarını yeniliyoruz. İnşallah tüm hazırlıklarımız arife günü tamamlanacak. Hedefimiz bayramda yüzde 100 oranını yakalamak." dedi.

Zeybek ilçede otellerde yaklaşık 400 yatak bulunduğunu anımsatarak, ramazan ayının yaz aylarından çıkması ile turizmcilerin termal turizm sezonundan beklentilerinin yükseldiğini vurguladı.

Şimdiden sezon rezervasyonlarında yüzde 95 doluluk oranını yakaladıklarını ifade eden Zeybek, otellerde fiyatların kişi başı 170 liradan başladığını bu ücretin uzun süreli konaklamalarda değiştiğini belirtti.

Pansiyon işletmeciliği yapan İmaret Mahallesi Muhtarı Haşmet Sungurtekin ise bölgede bulunan pansiyonların yaklaşık 250 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirterek gecelik ücretlerin kişi başı 20 ila 50 lira arasında değiştiğini belirtti.

Okulların tatil olması, ramazan ayının sona ermesi ve bayram nedeni ile şimdiden yüzde 100 doluluk oranını bulduklarını anlatan Sungurtekin, "Sezon inşallah iyi geçecek. Bizlerde ilçemize gelecek olan misafirlerimize en iyi hizmeti sunmak için hazırlıklarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.