SAMSUN (AA) - Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Havza Müftüsü İlyas Akyazı, ilk resmi nikahı kıydı.

Esra ve Ahmet Çalışkan çifti için Havza Müftülüğü nikah salonunda nikah töreni düzenledi.

Müftü Akyazı, şahitler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okuyarak, "Evet" yanıtı aldığı çifte evlenme kütüğünü imzalattı.

Resmi nikahın ardından dini vecibelerin yerine getirildiği nikah merasiminde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Akyazı, evlilik cüzdanını geline verdi.

Akyazı, mutluluk dileyip tavsiyelerde bulunduğu çifte Kur'an-ı Kerim ve "Peygamberimizin Hayatı" isimli kitap hediye etti.

Damat Çalışkan, hem resmi hem de dini nikahın bir arada yaptırdıklarını belirterek, "Hem bizde hem de kız tarafında din görevlileri var. Onların tavsiyeleri ile müftülükte nikah kıydırma kararı aldık. Nikahımızın müftülükte kıyılmasından son derece mutluyum." diye konuştu.

Akyazı, müftülüklere nikah kıyma yetkisi verildikten sonra müftülük olarak ilk resmi nikahı kıydıklarını anlatarak, "Evlilik, insanın hayatındaki dönüm noktalarından biridir. Burada hem resmi nikah işlemlerini gerçekleştiriyoruz hem de dini vecibeleri yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.