SAMSUN (AA) - Havza Muhtarları Derneği İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Muhtarları Derneği Lokali'nde Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar başkanlığında yapılan toplantıya Derneğin Yönetim Kurulu üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Çavdar, düzenli olarak gerçekleştirilecek istişare toplantıları ile mahallelerin ve mahalle sakinlerinin sorunlarını tespit etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toplantılardan çıkan sonuçları bir sivil toplum kuruluşu olarak ilgili birimlere aktararak çözüm önerilerini de ileteceklerini anlatan Çavdar, "Ayrıca istişare toplantılarına o toplantının ana gündemine muhatap resmi kurum veya sivil toplum kuruluşu temsilcisini de davet edeceğiz. Amacımız halkımızın sorunlarına en kısa sürede çare bulabilmek." dedi.

Toplantıya katılan Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç de mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur nedeniyle ekili alanlarda zarar oluştuğunu ifade etti.

Yağış nedeniyle zararı olan çiftçilerin, zararının tespiti ve giderilmesi için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat edebileceğini bildiren Genç, kendilerinin de çiftçilerin zararının karşılanması için talepleri ilgili yerlere ileteceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Nitratlı gübre yasağına da değinen Genç, "Bu kararın zararını da karını da önümüzdeki süreçte göreceğiz fakat çiftçilerimizden gelen tepkiler bu yıl gübre kullanılmaz ise tüm ürünlerde rekolte düşüklüğü yaşanabileceği yönünde." diye konuştu.