SAMSUN (AA) - Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Oranize Sanayi Bölgesinin, karma organize sanayi bölgesine dönüştürüldüğü bildirildi.

Havza Kaymakam Vekili ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Nayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, altyapı çalışmaları tamamlanan ve kısa süre içinde parsel tahsisleri yapılacak Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB'de statü değişikliği yapıldığını belirtti.

Bölgenin statüsünün, bir süredir yürütülen çalışmalar sonucunda Karma OSB'ye çevrildiğini kaydeden Nayman, şunları söyledi:

"Bölgenin demiryoluna ve havaalanına konum itibarıyla yakın olması ve bölgenin coğrafi ve jeolojik yapısına uygun olarak talepler arttı. İhtisas OSB'de her yatırımcıya yer tahsisi yapılamayacaktı. Bu durumu göz önüne alarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne OSB'nin karma olması için müracaatta bulunduk ve bu başvurumuz haklı görülerek OSB'nin 'Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas' olan sektör gurubu 'Karma', unvanı ise 'Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi' olarak değiştirildi. İlçemize hayırlı olsun."

Nayman, yapılan değişiklikle Havza'ya daha çok yatırımcının gelmesinin yolunun açıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 20 kadar parsel tahsisi için talep var. İnşallah en kısa sürede burada yapılacak yatırımlar ile ilçemizde istihdam ve göç sorununun önüne geçeceğiz. Bundan sonraki önceliğimiz yatırımcı bulmak. Bu süreç zarfında bizlere destek olan Sayın Bakanlarımıza, Sayın Valimize, bakanlık bürokratlarına, müteşebbis ve yönetim kuruluna her konuda destek olan Milletvekilimiz Sayın Hasan Basri Kurt'a, Belediye Başkanımız Murat İkiz'e ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Erkan Acar ve yönetimine teşekkür ederim."