SAMSUN (AA) - Havza'da, Çin'den kaçarak Tayland'a sığınan Uygur Türklerinin Türkiye'ye getirilmesi için 350 imza toplandığı bildirildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Başkanı Mehmet Emin İnan, yaptığı basın açıklamasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından 5 Aralık 2014 tarihinde başlatılan, Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşlar için başlatılan kampanyanın sona erdiğini belirtti.

İnan, kampanya kapsamında Havza’da 350 imza toplandığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Öncelikle kampanyaya katılımlarıyla bizleri onurlandıran, gücümüze güç katan yegane ümit kaynağımız büyük Türk milletinin birbirinden kıymetli aziz evlatlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, göz yaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk dünyasına olan sevdamızın eseridir. Din ve vicdan hürriyeti tanınmadığı, ses bayrağımız Türkçe’mizin susturulmaya çalışıldığı, namuslarına ve canlarına göz dikildiği bir dönemde Müslüman Uygur Türkleri adeta var olma savaşı vermektedirler. Felaketler, tüm bu baskılardan ve işkencelerden dolayı anılarını, vatanlarını, akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutan soydaşlarımızın yakasını bırakmamaktadır. Kendi toprağında Kızıl Çin’in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir. Çok açık olarak ifade ediyorum ki, içeride zulmün mümessili katil Çin, dışarıdaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri’ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir. Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak vefat ediyorsa, yüzlerce soydaşımıza Tayland’da adeta mahkum muamelesi yapılıyorsa, her geçen gün bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarından biri de siyasi iktidardır."

Basın açıklamasına MHP Havza İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve vakıf üyeleri katıldı.