SAMSUN (AA) - Havza'da iftar saatinden sonra etkili olan yağmur sele neden oldu.

Yağmur sonrası ilçede su baskınının yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunan Başkan İkiz ve beraberindeki belediye çalışanları vatandaşları dinledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İkiz, Havza Belediyesinin tüm imkanları ile sele teslim olan mahalle sakinlerinin yanında olduğunu belirtti.

Meydana gelen zararla ilgili muhtar ve mahalle sakinlerinden bilgi aldığını da ifade eden İkiz, "Tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Havza Belediyesi ve Havza Kaymakamlığı ile halkımızın yaralarını sarmak için çalışmaktayız. Bu yıl en az 40 mahallemizde bu tür su baskınları oldu. Cenab-ı Hak'tan temennimiz daha büyük afetlerden bizi koruması." dedi.

Muhtar Ahmet Çakmak ise mahallede yağmur suları nedeni ile 5 ev ile 10 samanlık ve depoyu su bastığını, bir ahır ile bir samanlığın ise yıkıldığını ayrıca su baskınında bir çok zirai aletle özel bir otomobilin yağmur sularının getirdiği mucurun içerisinde kalarak zarar gördüğünü söyledi.

Mahalle sakinlerinden Şerif Kaya, su baskınlarının iftardan sonra yaşandığını belirterek, "Gelen sudan kendimizi kurtaramadık. Komşu bizi traktör ile kurtardı. Evden hiçbir eşyamızı kurtaramadık." diye konuştu.