SAMSUN (AA) - Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Samsun İçin Okuma Vakti" projesi kapsamında Havza'da kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Karşıyaka İlkokulunda 457 öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Metin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cengiz Metin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Ercan Sanver, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler, birlikte yaklaşık 1 saat kitap okudu.

Sanver, büyünce asker olmak istediğini söyleyen ve kendisi ile kitap okumak isteyen 3. sınıf öğrencisi Atakan Boduroğlu'nun yanına oturdu.

Kaymakam Yılmaz, çocuk yaşta okuma alışkanlığının kazanılmasının önemini vurgulayarak, "Kitap okumanın çocuğun zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişiminde önemli yeri var. Kitap okuma alışkanlığı öncelikle ailede kazanılmakta. Anne babanın kitap okuyarak çocuğa örnek olması gerekmektedir. Çocuklarımızın bu yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanması yarının okuyan ve okuduğunu anlayarak analiz eden bir toplum olmak için önemli. Bu yüzden bu tür etkinlikleri her zaman destekleyeceğiz. Her hafta ilçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde bulunan bir okulda öğrencilerimizle bulaşacağız." dedi.

Kaymakam Yılmaz, öğrenci ve velilerle de bir süre sohbet etti.