SAMSUN (AA) - Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen kodlama ve robotik eğitim çalışmaları kapsamında Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda yapılan ilk robotlar tanıtıldı.

Okulda gerçekleştirilen tanıtım programında öğrenciler ve öğretmenleri tarafından üretilen çizgi takip eden, ultrasonik sensör ile çarpışma önleyen kumandadan kontrol edilebilen robotların hünerleri sergilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, okul müdürü Hüseyin Yavuz ile öğretmenler Burçin Sezer, Yusuf Tektaş ve Ali Akbal'dan eğitim ve üretilen robotlar hakkında bilgi aldı.

Sağlam, çağın teknoloji çağı olduğunu vurgulayarak, "Çağın gereksinimleri çerçevesinde yazılım ve kodlama konusunda öğrencilerimizin gelişimine önem veriyoruz. Eğer bizler kendi teknolojimizi üretecek hale gelmezsek 100 ton buğday satar bir telefon alırız. Teknolojimiz milli olmalı. Bu yüzden bu eğitimleri önemsiyoruz. Öğrencilerimizin teknolojik gelişime açık yetişmeleri için elimizden gelen desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.