SAMSUN (AA) - Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği işbirliğiyle tatbikat yapıldı.

İtfaiye çavuşu Murat Yılmaz tarafında öğrencilere yangın, yangın çeşitleri, yangına müdahale, yangında yapılacaklar, yangın söndürme tüpü kullanma, 110 yangın ihbar hattının kullanımı hakkında eğitim verilmesinin ardından yangın alarmı çalınarak öğrencilerin okuldan tahliyesi yapıldı ve senaryo gereği 3. katta mahsur kalan öğrenci itfaiye merdiveni ile kurtarıldı.

Tatbikatta okul bahçesinde yakılan ev maketine yangın tüpleri ile müdahale edilerek, yangının nasıl söndürüldüğü öğrencilere gösterildi.

Okul müdürü Hilmi Alparslan, tatbikatların, öğrencilerin ve personelin olağanüstü şartlara sürekli hazır bulunmaları, bu tür durumlarda nasıl davranacaklarını bilmeleri açısından önemli olduğuna işaret ederek, "Öğrencilerimizin hayatın her anında karşılarına çıkabilecek yangın karşısında hazır olmaları adına bu tür eğitimlerimiz devam edecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliğine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim." dedi.