SAMSUN (AA) - Havza'da, 2006 yılında şehit olan onbaşı Cemal Şahin adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Çamyatağı Mahallesi'nde 75 Yıl İlk ve Ortaokulu tarafından oluşturulan hatıra ormanının fidan dikim programında konuşan Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı.

Kaymakam Nayman, "Bu ülke uğruna toprağa düşmüş şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Hatıra ormanının oluşturulmasında emeği gecen Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idaremize teşekkür ederim." dedi.

Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise, hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Vezirköprü Kaymakamlığı olarak şehitlerimizin isimlerini ve emanetlerini yaşatmak için her türlü çalışmanın içerisinde olmaktan gurur duyuyoruz. Şehitlerimizi saygı ile yad ediyor, yüce Mevla'dan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulun yanındaki arazide oluşturulan hatıra ormanına Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 300 ıhlamur fidanı dikildi.

Buradaki programa, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Havza Şube Başkanı Harun Saat, öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

Programdan sonra Havza Kaymakam Vekili Nayman, Vezirköprü Kaymakamı Altıner, Havza Garnizon Komutanı Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Sağlam ve Dernek Başkanı Saat, şehidin annesi Hanife Şahin'i Çamyatağı Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Anne Şahin, oğlu adına hatıra ormanı oluşturulması dolayısıyla teşekkür ederek, "Oğlumun mertebesi benim için gururdur. Ayrı bir gurur ise sizleri hep yanımda görmem. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Bizler hiçbir zaman yalnız bırakmadınız." diye konuştu.