SAMSUN (AA) - Samsun'un Havza ilçesinde Hacıdede, Şeyhkoyun, Şeyhsafi ve İmircik mahallelerinde yağan yağmur, ilçe merkezinden geçen Hacıosman Deresinde su seviyesini yükseltti. Sel suları, yaklaşık 3 metre derinliği olan Hacıosman Deresinin yatağı doldurdu.

Mahalle sakinlerinden gelen uyarıları dikkate alan Havza Belediyesi ekipleri toplayarak Hacıosman Deresinde tedbir aldı.

Havza Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (SASKİ) ait 4 iş makinesiyle derenin sel ile getirdiği dal ve benzeri şeylerden ötürü tıkanmasına neden olabilecek bölgede çalışma yapıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçenin 1976 ve 2008 yılında aynı bölgeden gelen yağmur suları nedeniyle sel felaketi yaşadığını belirtti.

İkiz, geçmiş yıllarda yaşanan tehlikenin tekrar yaşandığını belirterek, "Gelen ihbarlar üzerine belediye olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Hacıosman Deresinin tıkanmaması için SASKİ ve Havza Belediyesi ekipleri yoğun uğraş verdiler. Öğrendiğimiz kadarıyla mahallerimizde ekili alanlar zarar görmüş. Şimdi su çekilmeye başladı. Sadece maddi hasar ile atlattık. İlçe merkezimizde yapılan çalışmalar neticesinde sel olayı yaşanmadı. Özverili çalışmalarından ötürü tüm belediye çalışanlarımız ve SASKİ ekiplerine teşekkür ederim." dedi.