SAMSUN (AA) - Havza'da, okul servis araç sürücüleri ve rehber personel için eğitim düzenlendi.

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile zorunlu hale getirilen okul servis araç sürücüleri ve rehber personel eğitimi sertifikası eğitim programı, Havza Halk Eğitim Merkezi'nde başladı.

Havza Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ferhat Tök, eğitimlerin yönetmelikte yapılan değişikliklere uygun olarak belirlenen müfredat çerçevesinde verildiğini söyledi.

Sürücüler ile rehber personele verilen eğitimin 30 saat süreceğini, başarılı olanların sertifika almaya hak kazanacağını bildiren Tök, "Önümüzdeki yıldan itibaren ulaştırma hizmetleri eğitim sertifikası zorunlu hale getirildi. Sertifikası olmayan servis araç sürücüleri ve okul taşıtları rehber personeli öğrenci taşımacılığı işinde çalışamayacak. Amacımız geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi en güvenli şekilde taşımak." diye konuştu.

Tök, eğitimde çalışanların iş sağlığı ve güveni, sürüş psikolojisi, trafik sistemi ve trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı, iletişim ile yolcu indirme ve bindirme kuralları konularında bilgi verildiğini kaydetti.