SAMSUN (AA) - Havza'da hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek son kafile yola çıktı.

Havza Kevser Cami önünde düzenlenen uğurlama törenine MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Müftüsü İlyas Akyazı, Kafile Başkanı Patnos Müftüsü Lütfi Kocatürk ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması, ilahiler ve kasidelerin seslendirilmesinin ardından konuşma yapan İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, "Hac görevi Müslümanların yaşadığı en mutlu ve duygulu anlardır. Şu anda ben de en az hacı adaylarımız kadar heyecanlıyım. Hacı adaylarımız hayırlısıyla gidip gelsinler. Cenab-ı Allah herkese böylesi ulvi duyguları yaşamayı nasip etsin" dedi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise "Her Müslüman’ın hasreti olan kutsal topraklara gitmek üzere çıktığınız yol açık olsun. Yüce Mevlam niyetlerinizi kabul etsin. Bizlerden o mübarek yerlere selam söyleyin" diye konuştu.

Usta, hacı adaylarının tek tek ellerini öperek kutsal topraklara yolcu etti.

Hacı adayı olan Üniversite Mahallesi Muhtarı Sultan Süleyman Aydın kendisine genç yaşta hacılığın nasip olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Allah nasip etti hayırlı bir yolculuğa çıkıyoruz. Yaşadığımız mutluluğun tarifi yok. Cenab-ı Hak herkese bu duyguları yaşamayı nasip etsin. Hacı adaylarımızın niyetlerinin Cenab-ı Hak katında kabulünü niyaz ediyorum."

Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından yapılan dua sonrası 32 hacı adayı sevinç ve gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.