SAMSUN (AA) - Terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Memur-Sen Havza Temsilciliğince "Teröre lanet kardeşliğe davet" mitingi düzenlendi.

Memur-Sen Havza Temsilcisi Numan Kurt, cuma namazının ardından Kevser Camisi önünde yapılan mitingde, hak ile batıl kavgasının tarih boyunca isim ve şekil değiştirerek devam ettiğini söyledi.

Emperyalizmin PKK, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ olduğunu, bu topraklarda kan döküp can aldığını anlatan Kurt, yine de Türk milletini yıldıramadığını vurguladı.

Türk milletinin sadece kendi topraklarında değil, Filistin'de, Bosna'da, Myanmar'da, Suriye'de, Afrika'da, nerede bir mazlumun sessiz çığlığı varsa mazlumların sesi ve nefesi olduğuna dikkati çeken Kurt, "Zulümler hep Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda olmaktadır. Taşeron terör örgütleriyle milletlerin geleceği çalınmakta, kardeş görünümlü kalleşlerle toplumlara derin nifak tohumları atılmakta, ülkelerin sınırları değiştirilmektedir." dedi.

Türkiye'de terör yüzünden sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok hak ihlalinin yaşandığını belirten Kurt, son olarak yıllarca milletin gönül dünyasını istismar ederek paralel bir devlet oluşturan, arkasında emperyalist güçlerin olduğu ihanet şebekesi FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler'in doğrudan hak gasbetmenin yasal mekanizmasına dönüştüğüne dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Özellikle İslam coğrafyasındaki işgal ve soykırımlara zemin hazırlamış, çoğu katliam ve soykırım bizzat bu örgütün gözetiminde yapılmıştır. 1995 Temmuz'unda Srebrenitsa'da gördüğümüz vahşete benzer soykırımların bugün Suriye'de, Irak'ta ve Myanmar'da yapılıyor olması, BM ve bu konuda sorumluluğunun gereğini yapmayan diğer devletler ile sivil toplum kuruluşları adına utanç vericidir. Irk, dil, din gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin temel insan haklarının korunması ve yaşatılmasını zorunlu medeniyet değerleri olarak görüyoruz. Ülkemiz üzerinde terör örgütlerini maşa olarak kullanan emperyal güçlere karşı her zamankinden daha hazır olduğumuzu fakat hiçbir zaman provokasyonlara kapılmayacağımızı, her türlü terörü nefretle ve şiddetle lanetlediğimizi ilan ediyoruz."

Konuşmaların ardından Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitler için dua edildi.

Belediye Başkanı Murat İkiz'in de arasında bulunduğu katılımcılar, mitingin ardından Havza Emniyet Müdürlüğüne kadar yürüyerek müdürlük önüne çiçek bıraktı.